VIŠE NESREĆA NA MORU: Čeh osumnjičen za ugrožavanje pomorskog prometa

Photo: mup.rh

ZADAR – Policijski službenici, u suradnji s Lučkom kapetanijom, provode kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim češkim državljaninom kojeg se sumnjiči za ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

Njega se sumnjiči da je u utorak oko 18 sati, u moru u Zverinačkom kanalu, između otoka Zverinca i Dugog Otoka, upravljajući gliserom naletio na 44-godišnjeg plivača i teško ga ozlijedio.

U srijedu oko 17 sati, u moru kod Brbinja na Dugom Otoku, 35-godišnjak je upravljajući brodicom neposredno uz obalu, pramcem u ruku udario 60-godišnjakinju koja se kupala. 60-godišnjakinja nije ozlijeđena, a policija u suradnji s Lučkom kapetanijom provodi istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

U srijedu oko 11 sati, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su u nadzoru sigurnosti na moru kod Kukljice zatekli 63-godišnjeg državljanina Austrije kako glisira uz obalu.

Oko 17 sati, u prolazu Mali Ždrelac zatekli su 32-godišnjeg njemačkog državljanina kako glisira na udaljenosti od 50m od obale.

Voditeljima brodica naplaćena je novčana kazna, izvješaca PU Zadarska.

I.B.