NEMA TKO DATI PLAĆE: Uljanik ide prema stečaju?

Photo: Facebook/Uljanik za "BOLJE SUTRA"

PULA – Nakon sastanaka u Vladi čini se da Uljanik ide prema stečaju. Naime, kako je rekao ministar Darko Horvat, Vlada nema zakonskog mehanizma putem kojeg može financijski pomoći pulskoj tvrtki, a izabrani strateški partner Danko Končar u ovom trenutku to ne želi učiniti. Naime, Končar još nije preuzeo Uljanik, da bi se to dogodilo mora Europska komisija prihvatiti Plan restrukturiranja, te mu je u ovom trenutku rizično davati svoja sredstva ako nije sigurno da će preuzeti Uljanik.

– Što ako Europska komisija ne odobri Plan restrukturiranja? – rekao je Končar nakon sastanka u Vladi, piše Glas Istre. Također je napomenuo da problem nije u mogućem stečaju, već u budućem poslovanju Uljanika.

– Uljanik je kapacitiran na 7,5 brodova godišnje, a proizvede ih 2,5 – rekao je Končar.

Kao moguće rješenje, ministar Horvat naveo je projiciranu blokadu i projicirani stečaj čime bi se, kako je naveo, osiguralo šest plaća za radnike.

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda izvijestio je nakon sastanka s ministrima da Vlada zapravo nema mehanizam da osigura novac za isplatu plaća u pulskom Uljaniku i riječkom 3. maju. Da bi Vlada mogla odobriti državni novac, mora biti prihvaćen program restrukturiranja.

Glas Istre