BRAĆA FANTELA: Nakon svjetskog zlata, stižu u Šibenik podučavati djecu jedrenju

Photo: Facebook

Nakon osvojenog naslova svjetskih prvaka u jedrenju u klasi 49er, braća Fantela će u marini Mandalina u Šibeniku podučavati djecu umijeću upravljanja jedrilicom. Zlatni jedriličari dolaze u Šibenik u srijedu 29. kolovoza.

Svega par tjedana nakon što su u klasi 49er na natjecanju u danskom Aarhusu iza sebe ostavili konkurenciju i osvojili zlato, Šime i Mihovil Fantela dolaze u Mandalinu u Šibeniku kako bi svoj talent podijelili s najmlađima, piše ŠibenikIn. Tako će u sklopu Dana jedrenja djeca od 8 do 14 godina imati jedinstvenu priliku upoznati novopečene svjetske prvake u jedriličarskoj klasi 49er. Iako jedre zajedno tek godinu dana, braća Fantela uspjela su se plasirati na sam vrh klase 49er.

Roditelji čija se djeca žele družiti s braćom Fantela trebaju ih prijaviti mailom na adresu mandalina@d-marin.com. Najbržih 30 prijavljenih jedrit će sa Šimom i Mihovilom u vodama ispred marine Mandalina u Šibeniku u srijedu 29. kolovoza od 11 do 14 sati. Mjesto susreta je ispred recepcije marine na adresi Obala Jerka Šižgorića 1, Šibenik.

Uvjet za sudjelovanje je odobrenje i pratnja roditelja, a djeca moraju biti dobri plivači. Važno je da djeca budu i prikladno odjevena, odnosno da imaju majicu, kratke hlače ili hlačice za kupanje i tenisice. Također, poželjno je ponijeti i kapu sa sjenilom ili šešir, dodatnu odjeću za presvlačenje, vjetrovku u slučaju kiše ili vjetrovitog vremena te kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

ŠibenikIn