IZGRADIO VILETINU S BAZENOM: Predsjednik Uprave Uljanika ne brine za egzistenciju

PULA – Dok se ruše i posljednji temelji tragova proizvodnje u Hrvatskoj, a radnici pulskog i riječkog škvera idu u posljednju bitku za krvavo zarađeni novac – na prosvjed u Zagreb, u javnost je izišao podatak o netom dovršenoj luksiznoj vili predsjednika Uprave Uljanika Giannija Rossande. Pet tisuća eura na tjedan košta boravak u viletini koja je izgrađena upravo pred početak turističke sezone i pred mogući kraj Uljanika koji mu je dao posao. 

Na jednom od transparenata radničkog prosvjeda pisalo je “Rosanda, dolazimo u Pješčanu valu”, implicirajući na mjesto gdje je ova vila izgrađena. A na cijelu ovu situaciju komentar je u Facebook grupi Szob UljanikUljanik za”BOLJE SUTRA” napisala spisateljica i novinarka Slađana Bukovac kojeg, uz dozvolu autorice, prenosimo u cijelosti.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=298195361011241&set=gm.281254225936959&type=3&theater

 

“Pješčana uvala danas. Policija patrolira ispred nove kuće Giannija Rossande, predsjednika Uprave Uljanika. Kuća je dovršena nedavno, prije nekoliko tjedana. Riječ je o vili za iznajmljivanje s pet zvjezdica i bazenom. Srećom je uspjela dobiti građevinsku dozvolu, jer nalazi se svega dvadesetak metara od mora.

Gianni Rossanda vozi Audi 6, a njegova supruga BMW 5. U medijima stoji kako su mu lanjski godišnji prihodi iznosili oko 600 000 kuna, ne znam je li u pitanju brutto, ili netto.

Zašto on, kao najodgovorniji čovjek za stanje u Uljaniku i Trećem maju, iz svega izlazi u ovako debelom plusu, dok radnici drugi tjedan neće imati za hranu?

Kako je moguće da se na njega nije odrazila kriza tvrtke, nego je upravo kad je sve propalo dovršio ovako vrijednu nekretninu?

Radnici tvrde da je kuću prepisao na svog oca, ne znam je li to točno. I kako je mogao toliko naplaćivati vlastite usluge ako je gotovo svaki posao koji je sklopio završio s gubicima?

Hoće li sad dobiti još bolje plaćen posao, je li se već pobrinuo za svoju sudbinu?”, pita se Slađana Bukovac uz hashtag “SIGURNOST I POVJERENJE”, što je krilatica hrvatske policije.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156581337839161&set=a.501770989160&type=3&theater

D.G.