VIDEO / NEVRIJEME: U Istri Munja ozlijedila turista, vjetar opet čupao stabla, u Dubrovniku poplava!

Photo: Jurica Gašpar

PULA/DUBROVNIK – U cijelu zemlju stigla je velika promjena vremena. U većem dijelu zemlje pada obilna kiša, a temperature su se spustile za preko 10 Celzijevih stupnjeva. Dijelove zemlje tijekom noći su poharale i jake oluje, a najgore je bilo u Istri, dok su u Dubrovniku poplavile kuće. 

Munje kao da postaju sve opasnije. Kod Poreča je udarila u muškarca, a u Labinštini u automobil na cesti. Također i u kuću kod Kaštelira, te u trafostanicu na Labinštini koja se zapalila, piše Istramet na Facebooku.

Potop u Labinu

Labin…potop! Video: Antonio Diminić

Objavljuje IstraMet u Utorak, 14. kolovoza 2018.

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom: četiri udara groma (udar groma u mušku osobu (strani državljanin) u kampu Bijela Uvala kod Poreča koja je prevezena Sanitetskim prijevozom u OB Pula; udar groma u osobno vozilo na cesti od Vozilići prema Labinu bez ozlijeđenih osoba; udar groma u kuću u Kašteliru kod Poreča bez ozlijeđenih osoba i udar groma u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar iste i prekid opskrbe električnom energijom na čitavoj Labinštini), piše Glas Istre.

Meteorološka postaja Vodnjan

U posljednja 24 sata u Vodnjanu je palo čak 64 mm kiše. Evo nam jutrošnjih prizora…video: Goran Gogo Divkovicwww.istramet.hr/postaja/vodnjan

Objavljuje IstraMet u Subota, 25. kolovoza 2018.

Grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom koje je još noćas zahvatilo krajnji jug Hrvatske stvara probleme u prometu.

Osim brojnih odrona na cestama, obilna kiša ‘otvorila’ je još jednom stare dubrovačke boljke. Poplutale su uvijek iste točke u gradu – Vojnović kraj Dječjeg vrtića Palčica i Kantafig, gdje voda prodire čak i u autobuse Libertasa dok je jedno vozilo zbog količine vode zapelo na cesti, piše DuList koji poziva građane na oprez.

Photo: Screenshot/video iz FB grupe Radarska kontrola, Dubrovnik i okolica

Iz Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci ističu kako imaju jednu intervenciju ispumpavanja kuće u Staroj Mokošici.

I.B.

Višnjan…dobro je razrovan. Upravo smo prošli.

Objavljuje IstraMet u Subota, 25. kolovoza 2018.

Glas IstreDuList

Vaš komentar