Završilo Silbensko kulturno ljeto “Silba Summer Festival”

SILBA – Manifestacija Silbensko kulturno ljeto-Silba Summer Festival koja je ove godine oduševila brojne goste otoka Silba,  završila je u subotu 25. kolovoza nakon više od dva mjeseca intenzivnog programa, koncertom  dua Baby Kate+M.

– Nakon više od stotinu  kulturnoumjetničkih, sportskih i obrazovnih događaja koje smo uspjeli organizirati u sklopu Silbenskog kulturnog ljeta –Silba Summer Festivala, došli smo do kraja ovogodišnjeg programa. Ponosni smo na ovo ljeto, svi zajedno smo ponovo pokazali da se sve može, kad se male ruke slože – naglasio je ponosno Kristijan Lopac, predsjenik Turističke zajednice mjesta Silba komentirajući voloterske napore i ovogodišnju uspješnu organizaciju manifestacije koja je ove godine uistinu nadmašila sva očekivanja.

Photo: Silba Vibra Fest arhiva

– Moja velika pohvala i zahvala ide mnogima, prvenstveno vrijednim volonterima, svim suorganizatorima, našim gostima i otočanima, našim sponzorima. Kapa dolje, dragi naši! Zahvaljujem se obitelji Žorž, udruzi Mavena i Nataši Kadin, našoj Mariji Ujević Galetović koja nam je omogućila da programe izvodimo u Galeriji, konobi Alavija na čelu sa šefom Sašom Predovanom i  Café baru Turist na čelu s Margitom Žunićem, obitelji Lovrović i restoranu Vila Velebita, našoj produkciji i tehnici koju  je predvodio Mile Krslović, fotografima Mihaeli Miškić i Pjeru Lovroviću,  Almi Kruško koja je ovogodišnji program obogatila svojim dizajnom i podrškom u organizaciji,  obiteljima Hawlina, obitelji Sindičić i Izvornoj folklornoj skupini Silba, obiteljima Bjelinski i Kuljerić, volonterima Henryju Stothardu i  Anselmi Kruško, našim prijeteljima i volonterima s Oliba, inicijativi Silba Vibra, udruzi SEA Silba Environment Art, društvu za zaštitu prirode i kulturne baštine otoka Silba, Športskom ribolovnom društvo Galeb te posebno i  našim sponzorima  Ultra Soniku, pekari Vlado i Miatoursu – naglasio je Lopac, te istaknuo da je dugačka lista svih volontera i podržavatelja koji su ove godine svojim predanim radom podržali Silbensko kulturno ljeto, a istaknuo je i da posebno želi zahvaliti Gradu Zadru i Koncertnom uredu Zadar na suoragnizaciji i sufinanciranju velikog koncerta koji se održao u čast Bruni Bjelinskom i Igoru Kuljeriću, uz nastup Simfonijskog orkestra HRT-a.

Photo: TZ Silba

Uoči završne fešte i koncerta ispred Alavije, kada se i službeno završilo ovogodišnje Silbensko kulturno ljeto, organizatori su naglasili da je i posljednji tjedan ove popularne manifestacije na Silbi obilovao bogatim programom od kojih je najmasovniji bio velika dalmatinska fešta, kojoj su se 18. kolovoza, uz nastupe klape Leut i Big Bandy by Hawlina masovno pridružili gosti i otočani na trgu ispred škole. Ovoljetni hit na Silbi, uz kvalitetene glazbene i scenske programe i brojne edukacije i radionice za djecu i odrasle, bila su i brojna sportska natjecanja, od kojih svakako treba istaknuti popularni Silba Night Run i Aquatlon koji su se održali 17. i 18. kolovoza u organizaciji  Triathlon kluba iz Zadra i podršku konobe Alavija.

Photo: Silba/TZ

Svim zaljujbljenicima u jedinstvenosti i ljepote otoka Silba preostaje da se ponovno vrate ovom malom, ali omiljenom otoku u sezoni 2019., a ukoliko žele doživjeti Silbu tijekom zimskim mjeseci, tu je treća po redu tradicionalna Božićna čarolija na Silbi koja će se održati krajem prosinca.

Kora Dilić