Prosvjed završio, štrajk još traje: “AKO UPRAVA NE ODE, OTJERAT ĆEMO IH!”

Photo: Video/Screenshot/N1/Facebook/Uljanik za "BOLJE SUTRA"

ZAGREB – Cilj dolaska u Zagreb je postignut, moglo se čuti danas s Markova trga nakon razgovora predstavnika štrajkaškog odbora s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, ali štrajka se i dalje. 

Obećanje sa sasrsast s premijerom i ministrom Horvatom o plaćama koje bi radnicima Uljanika i 3. maja trebale biti isplaćene do kraja tjedna, sindikalisti i radnici uzimaju s rezervom, no kako kaže Đino Šverko iz Sindikata metalaca u Uljaniku “Do dolaska strateškog partnera iz Europske komisije, drugog nemamo osim Vlade i s njima moramo pregovarati”.

Čini se da se svi slažu u tome kako je aktialna Uprava nesposobna i treba odstupiti.

Izviždani sindikati, Uprava, Vlada, saborski zastupnici

“Ako Uprave neće same otići, otjerat ćemo ih!”, izvikivao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel kojeg su radnici jednako izviždali kao i Upravu, Vladu ili saborske zastupnike koji su prolazili pored prosvjednika.

Nakon sastanka, javnosti se obratio i ministar gospodarstva Darko Horvat koji je potvrdio da se intenzivno radi na osiguranju dviju plaća za radnike i potvrđuje da bi do kraja tjedna trebala sjesti barem jedna.

– Postignut je konsenzus o tome da se brodogradnju želi u Puli i Rijeci, ali s drugačijim modalitetom, kako bi ta brodogradilišta postala profitabilna – rekao je ministar Horvat.

D.G.