Tisuću škverana na putu za prosvjed na Markovom trgu

PULA/RIJEKA/ZAGREB – Radnici Uljanika iz Pule, zbog neisplate plaće za srpanj, u šest sati jutros krenuli su put Zagreba, na prosvjed na Markovom trgu. U Rijeci im se pridružuju radnici brodogradilišta 3. maj. Predstavnike radnika primit će premijer Andrej Plenković.

Procjenjuje se da će pred Banskim dvorima ostavku Uprave Uljanik grupe i isplatu srpanjskih plaća tražiti oko tisuću radnika, prenosi N1. Predstavnici područnih sindikata sastat će se s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, od kojih će tražiti da se pod hitno pronađe rješenje za očuvanje radnih mjesta i održivost brodogradnje.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1841034575976006&set=g.145691919493191&type=1&theater&ifg=1

Oko 500 radnika Brodogradilišta 3. maja u 10 autobusa krenulo je u ponedjeljak ujutro prema Zagrebu, gdje će u 11 sati na Markovu trgu, zajedno s radnicima Uljanik grupe iz Pule sudjelovati na prosvjedu, na kojemu će tražiti isplatu srpanjskih plaća. Zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora u 3. maju Boris Bučanac izavio je uoči puta da u Zagreb idu tražiti svoja prava. Štrajk traje do isplate plaća, rekao je, a navodne informacije o mogućoj isplati putem komercijalnog zajma nije želio komentirati.

N1