VIDEO: PETI DAN ŠTRAJKA – Na ulicama Pule tisuće ljudi, ovo je do sad najmasovniji prosvjed

Photo: Facebook/Uljanik za "BOLJE SUTRA"

PULA – Procjenjuje se da je na ulice danas izašlo više tisuća radnika Uljanika koji i dalje čekaju svoje plaće za srpanj kao i smjenu Uprave. Dosad je to najmasovniji prosvjed u Puli, a građani koji se spontano pridružuju Uljanikovcima s ulica poručuju: “Ustrajte”, ne odustajte”.

Peti dan štrajka Uljanikovci su ponovno napustili svoja radna mjesta te su krenuli u prosvjed tražeći plaću ali i očuvanje svojih radnih mjesta, piše Glas Istre. Prvo su krenuli na Forum gdje su ponovno tražili obraćanje pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, no on je i danas u Zagrebu. Obratio im se zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je rekao da će se tijekom današnjeg dana na temu Uljanika sastati gradonačelnik Boris Miletić i ministar gospodarstva Darko Horvat poručivši da je Gradu u interesu isključivo očuvanje brodogradnje i radnih mjesta.

I u 3. maju štrajk ide dalje

Štrajk u Brodogradilištu 3. maju u Rijeci nastavljen je, radnici očekuju da se do petka osigura novac za dvije plaće, a štrajk će prekinuti nakon što im se isplate plaće za srpanj, rekao je u utorak predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović.

Todorović je kazao da očekuju da se do petka osiguraju dvije plaće, putem komercijalnih banaka, i tako premosti razdoblje do restrukturiranja Uljanika.

D. Bašić Palković, Glas Istre