Demantij iz Viktora Lenca

Photo: Pixabay

Na našem portalu u članku pod naslovom: “Komentar šefa uprava Viktora Lenca, brodogradilišta koje radi i zarađuje”, neki su možda stekli dojam kako je uvodni dio izjava direktora Brodogradilišta Viktor Lenac d.d. g. Aljoše Pavelina, što nipošto nije slučaj.

Uz izjavu i citat dijela intervjua objavljenog  na tportalu je napisan i autorski tekst – uvod:

„Druga strana medalje: Nitko ne spori krivnju nesposobnih uprava i politike koja je davala novac bez kontrole. No, jesu li krive i (ne)radne navike pojedinih radnika i običaj odnošenja kući materijala i alata? Tko je od radnika ikad otišao u željezaru kupiti gotove gradele, elektrode za varenje, komad željeza ili pak alat za popravak po kući?“

Upravo stoga prenosimo demantij koji stiže iz brodogradilišta Viktor Lenac:

“Predmetni uvod  na nijedan način ne odražava stavove i mišljenja g. Aljoše Pavelina ni  osobno ni kao ni člana Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac d.d.

S obzirom na strukturu predmetnog članka stječe se dojam da je taj uvod dio izjave i mišljenja g. Pavelina što nije istina te nije izrečeno ni u jednom dijelu originalne izjave dane T portalu.

Sukladno pozitivnim zakonskim propisima pozivamo Vas da odmah objavite demantij kojim jasno naglašavate da predmetni uvod nije dio izjave g. Pavelina dane T portalu te Vas pozivamo da predmetni tekst izmijenite tako da se jasno razluče stavovi i izjave g. Pavelina od stavova i izjava drugih osoba.”

Da ne bi došlo do daljnjeg zbunjivanja čitatelja i/ili stjecanja krivog dojma i da bi se razlučilo što je tko rekao, uvodni – autorski (gore navedeni) dio smo uklonili ispred navedenog dijela citiranog intervjua i ostavili ga u ovom demantiju.

D.G.