Za 600 radnika sprema se otkaz, ali u Uljaniku nema gradnje skupih apartmana, hotela ni stanova

Foto: Uljanik

Prosječna otpremnina po radniku iznosit će oko 115.500 kuna te se očekuje da će troškovi otpremnina biti pokriveni. Otpušteni radnici postaju kooperanti kroz takozvani “outplacement” program *Planirane aktivnosti mogle bi zahtijevati promjene u Generalnom urbanističkom planu Grada Pule (GUP), koji detaljno određuje granice brodogradilišta i marine.

I dok se još uvijek čeka zeleno svijetlo iz Bruxellesa, Glas Istre je u posjedu sažetka Programa restrukturiranja sastavljenog u svibnju ove godine na 50-tak stranica. Navodno su postojale četiri verzije plana, a ono što najviše zanima javnost svakako je što to točno piše u Programu restrukturiranja i hoće li se u Puli i dalje graditi brodovi, ili se pod krinkom spasa brodogradnje planira nekretninski biznis?

U sažetku nigdje se ne spominje gradnja hotela, apartmana ili rezidencijalnih stanova, no da se određena prenamjena sprema, potvrđuje podatak da “diversifikacija poslovanja podrazumijeva prenamjenu dijela površine koja se trenutno koristi za brodogradnju, a sve kako bi se razvili infrastruktura i objekti potrebni za marinu i metalne konstrukcije”.

Photo: Facebook/Uljanik za “BOLJE SUTRA”

Zbrinjavanje radnika

Nadalje, planirane aktivnosti mogle bi također zahtijevati i promjene u Generalnom urbanističkom planu Grada Pule (GUP), koji detaljno određuje granice brodogradilišta i marine. Spomenuti plan također ograničava veličinu i kapacitet nautičkih marina, što pak treba razmotriti s obzirom na Zakon o prostornom uređenju. U Programu piše kako će “zbog složenih procesa i mnogobrojnih uključenih dionika pripreme za koncesijske i građevinske dozvole započeti u rujnu 2018. godine, nakon početka implementacije Programa restrukturiranja, kako bi se dobivanje koncesije osiguralo do travnja 2019. godine”.

Transformacija, odnosno novi poslovni model uključuje “optimizirani kapacitet stalno zaposlene radne snage”. Ta optimizacija radne snage podrazumijeva smanjenje radne snage u svim fazama brodograđevnog procesa, od ugovaranja broda, do isporuke broda brodovlasnicima. Jedino bi se sektor koji je odgovoran za projektiranje i konstrukciju trebao povećati, kako bi se unaprijed osigurala preraspodjela resursa te veća preciznost u izvedbi projekta. Nadalje se ističe kako bi sveukupna stalna radna snaga za brodogradnju i prateće procese podrške Uljanik Brodogradilišta trebala biti smanjena s 2.613 zaposlenih na oko 2.000 zaposlenih. Više pročitajte OVDJE.

Danijela Bašić Palković, Glas Istre