Položeni vijenci za dvanaest palih heroja: “Nikad nećemo saznati što se tu zapravo dogodilo”

Photo: Franko Garma / JVP Šibenik

KORNATI – Oko 300 vatrogasaca iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije okupilo se u četvrtak na otoku Kornat u uvali Šipnata na središnjem obilježavanju 11. godišnjice Kornatske tragedije u kojoj je stradalo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

Kod kapelice sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, služena je misa zadušnica.Kao i svake godine dosad, među članovima obitelji koji su se okupili na mjestu stradanja glavno je pitanje bilo što se tu uopće trebalo gasiti, jer osim niske trave iznad uvale Šipnat skoro da i nema druge vegetacije, a ono malo kuća nalazi se uz samo more, piše ŠibenikIn.

Tu je i ono svih ovih 11 godina ponavljano pitanje, tko je kriv za tragediju i zašto se, po obiteljima, skriva na višim instancama što se zapravo dogodilo tog kobnog 30. kolovoza 2007. godine. Međutim, obitelji stradalih nisu bile previše raspoložene za razgovor s novinarima, uz opasku da je sve isto kao i lani.

– Sigurna sam da nikad nećemo saznati što se ovdje dogodilo. Svi koji misle drugačije u velikoj su zabludi – rekla je članica DVD-a Metković koja je došla na Kornat odati počast svojim kolegama.

Frane Lučić, jedini od preživjelih vatrogasaca, nije se pojavio danas na Kornatu, baš kao ni jučer na Mimohodu sjećanja u Tisnom. On se pozdravio sa stradalim kolegama prošlog utorka, kad je i rekao da mu je žao što nije stradao skupa s njima, ogorčen na činjenicu da mu još nije isplaćena odšteta za njegovu stopostotnu invalidninu.

Više pročitajte na portalu ŠibenikIn.

PROČITAJTE JOŠ: Postrojba koja je dvaput Hrvatskoj dala najbolje ljude: “Nakon Kornata hodnici su zanijemili”