BRODSKI DNEVNIK S HIR-a 3: “Akademija svega i Treća smjena”

Ilustracija / Photo: Jurica Gašpar

Svatko tko misli krenuti na bilo kakavo dulje putovanje, trebao bi proći Akademiju Svega. Na brodu svakodnevno popravljamo nešto, od sitnica, do ozbiljnijih stvari i moramo se snaći samo s onim dijelovima i alatom koje smo ponijeli sa sobom.

Photo: Hir 3

Nemamo niti Google, pa moramo ponešto i znati o svemu, a u Akademiji Svega upoznali smo razne dobre ljude koji brinu o nama i koji nam pomažu savjetima preko maila, organiziraju dostavu svega i svačega u luke, a vjerojatno nas ‘malo’ i ogovaraju.

Gorilla Tape (na slici) je extra jaka traka s kojom se svašta može, a jedna od novih upotreba joj je da nam služi i kao držač za piće. 🙂

Treća smjena

Vrijeme na oceanu je relativan pojam. Zadnjih dana ustalilo se nekako da je vjetar najjači po noći, pa nam to ne da da mirno spavamo, nego smo spremni za promijeniti kurs, popustiti ili skratiti jedra. To znači da smo pred jutro mrtvi umorni i da pola dana prespavamo. Prava treća smjena.

Photo: Hir 3

Dobra je stvar što na promet ne moramo paziti, jer zadnji brod smo vidjeli prije oko dva tjedna. Jedino je Medo Cool i ništa mu ne smeta.

Mi mijenjamo dan za noć…

Pozdrav od HIRovaca!

PROČITAJTE JOŠ: BRODSKI DNEVNIK S HIR-a 3: “Kruha i jedara!”