Ispraćaj 1. HRVCON-a u operaciju Sea Guardian u Sredozemlju

Foto: HRM / M. Siriščević

SPLIT – Svečani ispraćaj 1. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju potpore miru Sea Guardian u Sredozemlju koji čini brod Hrvatske ratne mornarice RTOP-41 „Vukovar“ i posada, održat će se u ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine, ispred sidrišta u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu, s početkom u 12.30 sati, izviještava Ministarstvo obrane.

Podsjetimo, završnim ocjenjivanjem koje je provedeno u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” i splitskom akvatoriju u razdoblju od 29. i 30. kolovoza 2018., službeno je potvrđena spremnost broda Hrvatske ratne mornarice, raketne topovnjače RTOP-41 “Vukovar” za sudjelovanje u NATO operaciji  potpore miru Sea Guardian u Sredozemlju.

U operaciji Sea Guardian raketna topovnjača RTOP-41 “Vukovar” sudjelovat će od 5. do 21. rujna 2018. u sastavu NATO snaga u Sredozemlju, u prilog doprinosu Republike Hrvatske savezničkim naporima osiguranja zajedničke sigurnosti na moru kroz temeljne zadaće operacije: podupiranje borbe protiv terorizma, podupiranje pomorske situacijske informiranosti i doprinos razvoju regionalne pomorske sigurnosti, osigurati slobodu navigacije, provoditi zadaće pomorskog presretanja i drugih potrebnih zadaća.

I.B.