KAD NEĆE DRŽAVA – Vlasnici zemljišta zatvorili pristup moru

Photo: Pixabay

ROVINJ – Niti kiša nije omela ovlaštenog zastupnika obitelji Dobravac, Miru Debeljuha da uz podršku prijatelja improviziranim rampama zatvori privatni put kojim još od početka devedesetih godina prolaze automobili za dolazak do uvale Val Castelan i dalje prema divljim plažama Punta križa.

Vlasnicima posjeda je očito dozlogrdilo pa su nakon neuspjelih pregovaranja s gradskim vlastima Rovinja i gradonačelnikom Markom Paliagom, odlučili preuzeti stvar u svoje ruke i samoinicijativno postaviti rampe, piše Glas Istre. Postavljanju kamene barikade s jedne te žičane ograde s druge strane prisustvovali su i djelatnici policije. Nakon legitimiranja okupljenih, pokazivanja dokumenata o vlasništvu te uviđaja o tome da postoji alternativni put koji osigurava dolazak do mora, ograde su postavljene.

– Jednostavno smo morali zaštiti privatno vlasništvo. Ovaj put do sada je korišten kao glavni put za plažu Punta križ, lokale i za sve ostalo za što je grad izdao koncesiju. Međutim, on se nalazi na privatnom posjedu i za to imamo sve potrebne dokumente – od dokaza o vlasništvu preko geodetskog snimka, objasnio je Miro Debeljuh, dodajući kako je on ovlašten zastupnik vlasnika.

Glas Istre

Vaš komentar