Foto: Pixabay

Linija grmljavinskih oblaka u nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak protutnjala je preko sjeverne i osobito srednje Dalmacije. Nestabilne vremenske prilike donijela nam je ciklona u višim slojevima troposfere. Zbog toga je mjestimice bilo jačeg grmljavinskog nevremena, ponegdje praćenog većim količinama oborina.

Oko 22 sata nevrijeme je zahvatilo Čiovo, a mjestimice je bilo i tuče koja je načinila štetu na poljoprivrednim kulturama, piše Dalmacija danas.

Linija grmljavinskih oblaka u nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak protutnjala je preko sjeverne i osobito srednje Dalmacije. Nestabilne vremenske prilike donijela nam je ciklona u višim slojevima troposfere. Zbog toga je mjestimice bilo jačeg grmljavinskog nevremena, ponegdje praćenog većim količinama oborina. Oko 22 sata nevrijeme je zahvatilo Čiovo, a mjestimice je bilo i tuče koja je načinila štetu na poljoprivrednim kulturama.

Posljednja 24 sata na četiri mjerne postaje palo je preko 40 litara kiše po kvadratnom metru, a to su Zaton, Muć, Murter i Živogošće. U Muću su prva dva dana rujna pale 73 litre kiše po kvadratnom metru, što znači da je tamo već sada palo više kiše nego što prosječno padne u cijelom rujnu! Povremenih neverina bit će i tijekom ponedjeljka.

U nastavku pogledajte timelapse nadolazećeg neverina kojega je iz Kaštel Sućurca snimio član Crometeo tima Mijo Jaredić.

Rade Popadić, Dalmacija danas