URNEBESNA TRADICIJA ZA POZDRAV LJETU: Zavrtili janjca i ispekli gradele na krmi od broda

Photo: Marijo Radmilo

DRVENIK – Tradicija druženja na brodicama koju je osmislila ekipa s Jadra iz Solina, među kojima prednjače ratni veterani Devete bojne i četvrte gardijske brigade, nastavlja se već desetu godinu za redom. Ne bi bilo ništa neobično da ovi momci na krmi broda ne vrte janjca i peku gradele!

Jedan od sudionika Marijo Radmilo slikom i riječju pobliže pojašnjava o čemu se radi, a osim čuđenja za ovakvu inovaciju, složit ćete se, mami i gricule.

– Povod je pozdrav litu već 10 godinu za redom. Bilo nas je 9 brodova. 15 ljudi jedno janje 10 kg bifteka 50 l pošipa 10 kartona pive i par boca žestice. Marendin lagano pršut sir kulenova seka panceta i slani crneji kome fali soli, a ima i takvih – smije se Radmilo i poziva nas već na iduću feštu za koju se lokacija mijenja.

– Ili mali Drvenik ili Borovica ili Krknjaši, ovisi o vitru, pojašnjava Radmilo ovu neobičnu tradiciju i naglašava kako je vlasnik ovih inovacija i broda na kojima su instalirane Nenad Botica. Dalje pogledajte u galeriji fotografija i videu.

Jurica Gašpar