Šibenik domaćin Europskog prvenstva u dvobojskom jedrenju

Photo: Sergii Gulenok/Unsplash

ŠIBENIK – Još jedna jaka regata održava se u Šibeniku. Europsko juniorsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju počinje danas, a traje do 9. rujna i okuplja osam posada iz pet europskih zemalja.

U posljednje tri godine Šibenik se uzdigao u jedno od jačih jedriličarskih destinacija u Europi, piše ŠibenikIn. Da nije riječ samo o lokalpatriotskom dojmu, dokazuje i službena stranica Europskog jedriličarskog saveza (EUROSAF), na kojoj se Šibenik odnedavno naziva ‘dobro poznatim mjestom za međunarodno jedrenje’.

Bit će to još jedna regata organizirana u sklopu projekta Šibenik Sailing Arena, pod čijom je egidom ove godine već bio održan europski match race tour, zatim serija regata Hrvatske jedriličarske lige te Državno prvenstvo u dvobojskom jedrenju. Radi se o projektu kojega su pokrenuli Jedriličarski klub Val, Wave Sailing centar i D-Marin.

Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju, koje će trajati od petka do nedjelje, u četvrtak je službeni trening, okupit će osam posada iz pet zemalja – Danske, Švedske, Francuske, Poljske i Hrvatske. Posadu JK Val činit će provjerena ekipa: Marko Smolić, Martin Petković, Juraj Radačić i Roko Copić. Pravo nastupa imaju jedriličari do 23 godine.

Regatno polje bit će postavljeno ispred šibenske rive, jedrit će se u jedrilicama tipa Benetau 25 Platu, a pobjednik će biti poznat nakon finalne utrke u nedjelju.

ŠibenikIn