Prva tropska destinacija postala ponosni nosioc Bijele Zastave

Photo: Pixabay

Kristijan Curavić, predsjednik Ocean Alliance Conservation Member (OACM) 8. rujna 2018., dodijelio je prvu Bijelu zastavu predsjedniku Republike Sejšeli, Danny Faure-u te ministru okoliša, energetike i klimatskih promjena Wallace Cosgrow-u. Bijela zastava prve tropske destinacije dodijeljena je plaži Beau Vallon koja je u potpunosti očišćena od plastike i ostalog oceanskog otpada te time proglašena White Flag Certified Safe Marine Area (CSMA).

– Republika Sejšeli predstavlja idealnu svjetsku destinaciju koja svojom ljepotom i očuvanjem podmorja može poslužiti kao primjer drugim otočnim zemljama. Nalazimo se pred povijesnom promjenom globalne turističke industrije – za uspješan i održivi turizam više neće biti dovoljno oslanjati se isključivo na promociju luksuznog smještaja i popratnog sadržaja bez poduzimanja konkretnih mjera usmjerenih prema očuvanju, zaštiti i čistoći oceana certificiranjem plaža Bijelom zastavom. Certificiranjem plaža Bijelom zastavom, turistima i lokalnoj zajednici pružamo čisti ocean za njihove različite dnevne aktivnosti – izjavio je Kristijan Curavić, predsjednik OACM-a.

Kristijan Curavić dodjeljuje Bijelu zastavu sejšelskom ministru okoliša Wallaceu Cosgrowu

– Prepoznajemo važnost očuvanja naših plaža i oceana – one nisu samo važne za turističku industriju, već su od vitalne važnosti za zdravi način življenja i zaštitu ljudskog života te života u podmorju. Nadam se da će turistički sektor iskoristiti ovu priliku te iskoristiti maksimum od onoga što ova certifikacija pruža – zaključio je Wallace Cosgrow, ministar okoliša, energetike i klimatskih promjena.

WhiteFlag International se raduje certificiranju većine otoka Mahe i ostalih otoka na Sejšelima, u partnerstvu s korporativnim sektorom te uz podršku Wallace Cosgrowa (ministra okoliša, energetike i klimatskih promjena), Didiera Dogleya (ministra turizma, civilne avijacije, luka i marina) te Petera Larosea (ministra financija, trgovinskog ulaganja i ekonomskog planiranja).

Ceremonija dodjele Bijele zastave održana se na plaži Beau Vallon, jednoj od najpopularnijih plaža na Sejšelima. Okupila je 50-ak sudionika uključujući predstavnike Vlade Republike Sejšeli. Čišćenje plaže Beau Vallon provedeno je u tjednu između 3.-7. rujna od strane WhiteFlag International ronioca u suradnji s lokalnim roniocima iz Blue Sea Divers centra, izvijestili su iz organizacije WhiteFlag International.

Ivana Belšak