Rezervat Lokrum kupuje brod dubrovačkim vatrogascima

Photo: Youtube/Screenshot Ilustracija

DUBROVNIK/LOKRUM – Javna ustanova Rezervat Lokrum donirat će JVP Dubrovački vatrogasci dva milijuna kuna kako bi se kupio vatrogasni brod. Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća tako će se naći i točka o ovoj donaciji.

Inače, Upravno vijeće Rezervata Lokrum na sjednici održanoj 24. kolovoza donijelo je odluku o ovoj donaciji, piše Dubrovnikpress.

Podsjetimo, u travnju se aktualizirala tema kupovine vatrogasnog broda i to na sjednici Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika. Planira se nabavka polivalentnog plovila do 12 metara dužine, kojeg bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora.

– Za sada nemamo adekvatnu brzinu reakcije za slučajeve požara na otocima i tu ovisimo o DVD-ovima. A ako većina ostalih obalnih gradova u Hrvatskoj može imati ovakav brod, onda može i Dubrovnik. Prioritet ovog broda je gašenje požara, ali može pomoći i u ostalim hitnim intervencijama – naglasio je na toj sjednici gradonačelnik Mato Franković.

Dubrovnikpress

Vaš komentar