Bježe li nautičari i vlasnici jahti iz Molunta?

Photo: Youtube/Screenshot

MOLUNAT/KONAVLE – Vijećnik Luko Šubašić na konavoskom Općinskom vijeću potaknuo je pitanje uplovljavanja jahti u Molunat. On je rekao kako u Molunat ne može uploviti niti jedna jahta, odnosno može uploviti, ali tek nakon što se prijavi u Cavtatu na graničnom prijelazu.

Kad se već u Moluntu kreće s gradnjom kanalizacijskog sustava, Šubašić je predložio da se u sklopu tog projekta produži riva u Moluntu, piše Dubrovnikpress.

– U Moluntu bi trebalo otvoriti sezonski granični prijelaz. Bio bi to pomak prema otvaranju mjesta. Sigurno bi jedan dio jahti došao u Molunat i mjesto bi se tako otvorilo. – kazao je.

Šubašićev prijedlog podržao je i vijećnik Cvjetković.

– Drago mi je da se kolega javio i podržavam 100 posto ovaj prijedlog iako nismo u koaliciji. Nije ovo prvi put da mi iznosimo ovaj problem. Svaki dan u sezoni gledamo kako uplovljavaju jahte, jedna, dvije, pet, petnaest i gledamo kako policijski brod kreće prema njima nakon četiri do šest minuta i naplaćuje im dvije tisuće kuna i te jahte ne da se više ne vraćaju u Molunat, ne vraćaju se ni u Cavtat ni u RH nego kreću prema Crnoj Gori. Problem je operativna obala. Suradnja sa Županijskom lučkom upravom je loša, jako loša. Ono što imamo tamo je izgradila Austrija, to je jedino uknjiženo pomorsko dobro i njime upravlja Županija i kad se obratimo za bilo što isključe se telefoni. Suradnja je loša. Moluntu treba još 30 metara rive, ne samo za jahte. Prostora imamo i ako treba Općina će dati prostor za carinu i policiju, međutim nema sluha s druge strane.- rekao je Cvjetković.

Nikolina Metković, Dubrovnikpress