Vlada se raspištoljila za Pulu: Kreću li projekti na Hidrobazi, Saccorgiani i Muzilu?

Foto: Boris Kačan

PULA – Vlada Republike Hrvatske u Pulu donosi Sporazum o utvrđivanju uvjeta i prava te obaveza za realizaciju projekata na Hidrobazi, Saccorgiani i Muzilu, što bi trebalo označiti žurnije raspisivanje natječaja za investitore na tim područjima.

Upravo zbog tog sporazuma, koji će se naći na dnevnom redu sjednice Vlade RH u Puli u četvrtak promptno je nadopunjen dnevni red redovne sjednice pulskog Gradskog vijeća, koja se održava u utorak nakon tematske sjednice o Uljaniku, donosi Glas Istre.

U sporazumu između države kao većinskog vlasnika zemljišta na sve tri lokacije i Grada Pule vidi se da će se Saccorgiana i Hidrobaza dati u “koncesiju” (pravo građenja ili neki drugi oblik) na 50 godina, a poluotok Muzil na 99 godina. Natječaje za odabir investitora na sva tri područja provest će Vlada RH, odnosno nadležna ministarstva.

“Pretpostavka za potpisivanje Sporazuma je ishođenje suglasnosti Gradskog vijeća Grada Pule te suglasnosti Vlade RH na Prijedloge. Slijedom navedenog, a obzirom na činjenicu da je sve elemente Prijedloga Sporazuma bilo potrebno usuglasiti od strane obiju sporazumnih strana, kao i činjenicu da je potpisivanje predmetnih Sporazuma jedna od točaka sjednice Vlade RH koja će se održati dana 13. rujna 2018. godine u Puli, predlaže se donošenje ovog Zaključka kao preduvjeta za daljnje aktivnosti kako je navedeno prethodno u tekstu”, stoji u pojašnjenju točke kojom je nadopunjen dnevni red pulskog Gradskog vijeća. Više pročitajte OVDJE

Glas Istre