Ruši li se Latkovićeva nakaradna i protuzakonita gradnja u uvali Vruja?

Foto: Boris Kačan

BRELA – Privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja za portal Dalmacija Danas je potvrdio da će koncesinari koji se nisu uskladili sa zakonom uskoro izgubiti koncesije. Tema koncesija naći će se na sjednici Županijske skupštine u listopadu, a jedan od koncesionara bit će i splitski poduzetnik, vlasnik tvrtke Point, Stipe Latković koji bi mogao izgubiti koncesiju za uvalu i dio plaže Vruja.

U ocjenu koncesije išlo se po prijavi o neusklađenosti stvarnog stanja s koncesijskim ugovorom i zakonom. Naime, prema koncesijskom ugovoru Latković u uvali Vruja, na ukupno 20.000 kvadrata kopnene i morske površine ima pravo iznajmljivati suncobrane, ležaljke, zabavni sadržaj, ali ne i graditi.

Latković je više puta upozoravan da pomorsko dobro vrati u prvobitno stanje, ali kako to već duže razdoblje nije učinio donešena je odluka da slučaj preuzme Stručno tijelo sastavljeno od pravnika, stručnjaka za pomorsko dobro te čelnika područja na kojem se pomorsko dobro nalazi. Nakon proučavanja slučaja Stručno tijelo je prema Županiji podnijelo prijedlog za ukidanje koncesije te uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na pomorskom dobru, odnosno lukobrana i vodospreme.

No, to nije sve što će se s Vruje uklanjati. Inspekcija Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Latkoviću je već ranije izdala nalog o uklanjanju suterenske građevine koja se sastoji od dvije prostorije. Hoće li se ovim potezima bahatom poduzetniku napokon stati na kraj, ostaje za vidjeti.

Dalmacija danas