Državno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Photo: Prvenstvo Hrvatske 2017/Grega Verc

RAB – Državno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji i 4. Mares Under Water Photo Marathon Cup na Rabu održat će se između 21. i 23. rujna 2018. godine. 

Ove godine održan je 3. Mares UWPM Cup u Puntu na otoku Krku. Zbog iznimnog zanimanja natjecatelja, a uz pomoć Turističke zajednice Rab i Ronilačkpog centra Kron, RK “Roniti se mora” organizira i drugo ovogodišnje natjecanje.

Održat će se u dvije kategorije: DSLR (digitalni refleksni fotografski aparati) i kompakt (digitalni kompaktni fotografski aparati), a zadane su tri teme: Fotografija podmorskog ambijenta sa ili bez modela (Wide Angle), Fotografija ribe i Makro fotografija.

Photo: Srđan Vrančić/Kup Hrvatske 2017

Za sad je prijavljeno 55 natjecatelja iz sedam zemalja (Italija, Mađarska, Slovenija, BiH, Srbija, Portugal i Hrvatska). Zone ronjenja i natjecanja još nisu definirane, ali nalazit će se u akvatoriju Otoka Raba, koji ima lokacije koje spadaju u top zarone na Jadranu.

Mares UWPM prvenstveno je zamišljen kao online natjecanje u podvodnoj fotografiji i zauzima jedno od vodećih mjesto za tu vrstu natjecanja u svijetu. Live natjecanja UWPM održavaju se tek četvrti puta, a već postoji veliko zanimanje kako natjecatelja tako i potencijalnih domaćina budućih Maratona. Ronjenje s bocama oblik je turizma koji traje cijelu godinu, a podmorske fotografije najbolja promidžba Jadrana.

 

Srđan Vrančić