Podjelom ribljih konzervi školarcima, ministar Tolušić pokrenuo kampanju „Danas jedemo ribu“

Photo: Pixabay

ZAGREB – Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je Osnovnu školu Tina Ujevića u Zagrebu gdje je podjelom ribljih konzervi, pašteta i slikovnica obilježio početak informativne kampanje “Danas jedemo ribu”.

Kampanja Ministarstva poljoprivrede u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini ima za cilj podizanje svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ti proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

Dobre navike stvaraju se u najranijoj dobi pa se kampanja obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrži: konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu „Danas jedemo ribu“, poručuju iz Ministarstva.

– Naša djeca, a i mi roditelji, uglavnom slabo jedemo ribu. To moramo promijeniti. Ova kampanja je mali doprinos Ministarstva poljoprivrede za bolje prehrambene navike naše djece. Svaki prvašić u Hrvatskoj dobit će paket koji sadrži konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu „Danas jedemo ribu“. Oko 40.000 paketa ovaj tjedan stiže u 2.000 hrvatskih škola. Nadamo se da ćemo ih zainteresirati za domaću ribu, koja je prvoklasna i visoko cijenjena u svijetu. 

Ova kampanja može biti odličan početak suradnje hrvatskih lokalnih proizvođača u ribarstvu i obrazovnih ustanova – izjavio je ministar Tolušić.

D.G.