Direktor komunalne ustanove tvrdi: Nije bilo pražnjenja fekalija u more na sred rive u Tkonu

Photo: D.D./Tkon.hr

TKON – Nakon objave članka o pražnjenju fekalija u more na nekoliko lokacija u Dalmaciji, na redakcijski mail nam se javio Dino Smoljan, ravnatelj Javne komunalne ustanove Prvenj – Tkon.

Njegov demantij prenosimo u cijelosti:

“Naime, dana 04.08.2018. godine nije bilo pražnjenja fekalija u more na sred rive u Tkonu na otoku Pašmanu već je poduzeće koje u svojim djelatnostima i obavlja crpljenje fekalija zapravo bilo u radovima odštopavanja kanala za slivne vode. Na slici se vidi cisterna i cijev koja ide u more međutim kontekst je da je cisterna vukla more koje je kasnije koristila za odštopavanje kanala koji se nalazi 50 metara dalje. Naravno da se stekne pogrešan dojam bez konteksta situacije. Da je bilo izlijevanja fekalija, sigurno je da bi tvrtka bila kažnjena te bi joj bila ukinuta koncesija.

Naime, došlo je do začepljenja kanala u centru Tkona te je ovo bio jedini način na koji se navedeni kanal uspio odštopati i to tek nakon 5 pokušaja. Da smo čekali odgovorne za slivne vode u Hrvatskoj, nažalost bi kanal još uvijek bio zaštopan.

Radove je naručila javna komunalna tvrtka Prvenj kako bi problem što prije bio saniran.

U privitku prilažemo i račun za navedene radove”, stoji u demantiju.