FOTO: Trtuša odnijela pobjedu Latinskog idra

FOTO: Trtuša odnijela pobjedu Latinskog idra

958
Podijeli objavu
Photo: Neven Jović

MURTER – Gajeta Trtuša MU 752 s kapetanom Antom Turčinovom pobjednica je ukupnog poretka 21. regate latinskog idra na kojoj je u nedjelju, 30. rujna startalo 56 leuta, gajeta i kaića.

Nakon murterske gajete, drugi u ukupnom poretku regate je betinski kaić ili lađa Marinka s kapetanom Dujom Fržopom i Tonkom Ramešom. Treći su također Betinjani, gajeta Baba Tone s kapetanom Dariom Filipijem i njegovom posadom, piše Rudina press.

Trtuša i Ante Turčinov ne nastupaju prvi put.

– Nastupamo o 2000. godine kada je kormilar bio naš 97-godišnji djed, što nam tada donijelo pobjedu. Plovili smo kasnije svake godine, uvijek među najboljima, a sada evo ponovno prvi. Dobro održavan brod, uvježbana ekipa i fortuna. Sreća je uvijek potrebna – rekao nam je kapetan Trtuše Ane Turčinov.

U posadi su s Antom bili i njegova djevojka Ana Ježina, njegov brat Mate Turčinov, sestre Ana Pavičić i Marija Turčinov, Zet Marinko i nećakinja Tonka.

– Rutu smo prošli za otprilike uru i kvarat. Izvrstan maestral, dobro more i trtuša je klizila fantastično. Ova je regata, ukupno gledajući i bez obzira na pobjedu, jedna od najljepših u kojima sam sudjelovao – kaže Turčinov za portal Rudina press.

Bogatstvo tradicije, drvenih brodova, bijelih latinskih jedara i vrijednih Murterina ovjekovječio je fotograf Neven Jović. Pogledajte njegovu fascinantnu foto galeriju.

I.B.

Objavljuje Neven JovićNedjelja, 30. rujna 2018.

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: