Braća Fantela nominirani za jedriličare godine

Photo: Facebook

ZADAR – Aktualni svjetski prvaci u klasi 49-er, braća Šime i Mihovil Fantela, nominirani su za jedriličare godine na izboru Rolex World Sailor of the Year 2018. Nominacija je još jedno veliko priznanje zadarskim jedriličarima nakon izvrsnog nastupa i zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u danskom Aarhusu u kolovozu ove godine.

Braća Fantela tako su se našli u konkurenciji pet ponajboljih svjetskih jedriličara. Uz hrvatske predstavnike nominirani su i Francuz Charles Caudrelier, pobjednik Volvo Ocean Racea, Cipranin Pavlos Kontides, svjetski prvak u klasi Laser, svjetski prvak u klasi RS:X Dorian van Rijsselberghe iz Nizozemske te Talijan Ruggero Tita, svjetski prvak u klasi Nacra 17, piše Zadarski list.

Uvrštavanjem u ovaj izbor Šime Fantela postao je prvi jedriličar iz Hrvatske koji je za prestižnu nagradu nominiran dva puta. Prvi je put bio nominiran 2016. godine zajedno s Igorom Marenićem nakon osvajanja Olimpijske zlatne medalje u klasi 470.

„Iznimno mi je drago što sam po drugi puta nominiran za ovu najprestižniju nagradu koju jedriličar može osvojiti. S obzirom na rezultate koje smo ostvarili u posljednjih 12 mjeseci, mislim da smo zasluženo u tom poretku te mi je drago da je i svjetska federacija prepoznala naš trud i uspjehe“, izjavio je Šime Fantela nakon nominacije.

Odluku o jedriličaru godine donose predstavnici Svjetske jedriličarske federacije sa 70 posto glasova te šira javnost sa 30 posto. Glasovanje počinje 15. listopada na službenoj web stranici natjecanja, a trajat će 15 dana. Proglašenje dobitnika održat će se 30. listopada u Sarasoti na Floridi.

Svjetsku jedriličarsku federaciju čine predstavnici nacionalnih jedriličarskih saveza. Svaki savez na ovom izboru ima pravo na jedan glas glas, a ostatak glasova ovisi o navijačima i publici koji će imati priliku glasovati i podržati jedriličare. Detalje o natjecanju i nominacijama možete pronaći na službenoj web stranici, a informacije o početku i načinu glasovanja pratite na službenim Facebook i Instagram stranicama Fantela Sailing Teama.