Velika kiša u Splitu poplavila i Dioklecijanove podrume

Photo: Facebook/Video/Screenshot

SPLIT – Prema postaji DHMZ-a Marjan na području Splita palo je čak 70 litara kiše po kvadratnom metru do 12 sati što je dovelo do mjestimičnih bujica.

Poplivale su prometnice, Dioklecijanovi podrumi, a u nekoliko kvartova nestalo je i struje što je dovelo do prekida rada semafora, piše Dalmacija danas.

Probleme u prometu stvorile su i nakupine vode koje su se ponegdje pretvarale u prave male bazene. Na prometnicama oko Poljuda došlo je do plavljenja kolnika, ali brzom reakcijom nadležnih službi koje su otvorile šahtove, voda se brzo povukla.

Na Firulama je kiša još jednom isprala pijesak s teniskih terena ravno u more, pa su prolaznici imali priliku svjedočiti neobičnom prizoru crvenog mora.

Na Škrapama je došlo do začepljenja šahtova na nekoliko prometnica, što je rezultiralo plavljenjem dijela ceste. Na istu takvu situaciju smo naišli na Žnjanu gdje je nekoliko parkiranih automobila ‘zaglavilo’ u većoj količini vode. Ponovio se problem i u Hercegovačkoj, gdje se stvorilo pravo malo vaterpolo igralište, a jedan automobil je zapeo u vodi.

Dalmacija danas