REKORD VIŠKE REGATE: Prijavljeno 170 jedrilica i 1.200 jedriličara

SPLIT/VIS – Na startu prve etape 74. Viške regate, koja se održava u organizaciji J.K. Labud , Split – Vis u petak 12. listopada, očekuje se 170 jedrilica i 1200 jedriličara što je apsolutni rekord.

Uzrok velikog interesa za sudjelovanjem je ograničenje na 150 prijavljenih jedrilica, koje je ove godine ukinuto zbog povoljnih vremenskih uvjeta sa privez u Viškoj luci, a prijave je zasigurno potakla i dobra vremenska prognoza sa suhim vremenom i zapadnim vjetrom. Uz višegodišnjeg partnera regate ULTRA BENETEAU yacht charter, tradiciju suradnje nastavlja i Strumento Marino koji je osigurao 9 Regatta Vip satova kao poklon najuspješnijim skiperima, piše Dalmacija danas.

Za posade s jedrilica koje će biti vezane na plutačama ili na sidru i ove godine je osiguran besplatan prijevoz s “kraja” i na” kraj” s dva plovila, koje će do 24 h biti u stalnom transferu.

Višani će na svoje doći u subotu, uživajući u regati u Viškoj vali, ali i mnogim drugim zabavnim programima koje su Grad Vis i turistička zajednica pripremili za natjecatelje, goste i mještane Visa. U nedjelju u 9 sati predviđen je start druge etape na realiciji VIS – SPLIT, a pobjednik se na velikom mulu ACI-ja očekuje već nešto iza 12 sati.

Photo: JK Labud/Facebook

DOGAĐANJA U VISU:

U petak od 15 sati kreće tradicionalna podjela fažola i brujeta za sudionike regate, a potom i prigodna prodaja kolača (O.Š.Vis) ispred općine. Ako bude dovoljno prijava na Facebook stranici https://www.facebook.com/viskaregata/ u petak navečer u 19 sati, održat će se i 7. po redu Otvoreno prvenstvo Visa u sporom pušenju kubanskih cigara u organizaciji cigar kluba MAREVA iz Splita. Domaćin natjecanja kao i prošlih godina biti će caffe “BEJBI”.

Subota u Visu starta “Regatom u Viškom portu”, koja uvijek privlači mnoštvo gledatelja zbog svoje atraktivnosti. Dan se nastavlja domjencima i degustacijama u organizaciji Turističke zajednice Visa i grada Visa, počevši od 18 sati i dodjelom pokala pobjednicima regate u luci VIS, te domjenka za koje brinu učenici S.Š. ANTUN MATIJAŠEVIĆ Karamaneo – VIS, a nastavlja se pratećom prodajom autohtonih viških sorti vina, rakija i likera te ostalih viških specijaliteta ( trg ispred općine ).22:50 11.10.2018.