Croatia Island Trophy – Poznate Francuskinje sportsko-humanitarno na hrvatskim otocima

BRAČ/VIS/HVAR – Od 14. do 17. listopada, na Braču, Hvaru i Visu se održava humanitarno-sportska manifestacija “Croatia Island Trophy” s oko 150 osoba iz francuskog javnog života, većinom žena, što će pridonijeti popularnosti turističke Hrvatske u Francuskoj.

Ovaj sportski događaj namijenjen je isključivo ženama te je želja da se isti redovito održava u Hrvatskoj i narednih godina. Koncept uključuje natjecateljice koje sudjeluju u sportskim aktivnostima poput trčanja, veslanja, pješačenja i biciklizma. Ambasadorica događaja je bivša prva dama Francuske, Valerie Trierweiler, koja je i aktivni sudionik Raid Adventurea, organizacije koja dio prikupljenih sredstava prosljeđuje međunarodnoj udruzi KEEP A BREAST čija je osnovna svrha prevencija raka dojke na globalnoj razini.

Promotivne aktivnosti osigurale su Hrvatskoj u Francuskoj odličnu poziciju te ju se sve više prepoznaje kao zemlju izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine i kvalitetne eno-gastronomije, što su traženi turistički proizvodi u Francuskoj. Direktorica HTZ-ovog predstavništva u Parizu Danijela Mihalić Đurica iznosi pak da su zadnjih tjedana u raznim francuskim medijima osvanuli brojni zanimljivi i atraktivni članci o gotovo svim hrvatskim regijama.

Prestižni časopis “Geo”, specijaliziran za putovanja, u broju za kolovoz objavio je veliku reportažu na 48 stranica o Visu, Hvaru, Cresu, Braču, Korčuli, Mljetu, Zlarinu i Dugom otoku, opisujući ih kao autentična mjesta očuvane prirode.

Brač online, HTZ