Lovci teroriziraju stanovnike Šolte? “Pucaju 10 metara od kuća!”

ŠOLTA – Stanovnici Šolte proteklih dana čuju brojne pucnjeve u blizini njihovih kuća. Kako navode, lovci pucaju na fazane 10-ak metara od kuća što predstavlja veliku prijetnju ne samo osobama unutar svojih kuća već i ljudima koji sada u svojim poljima beru masline.

Iako je po zakonu lov 300 metara od ruba naselja strogo zabranjen, čini se kako su na Šolti lovci odlučili ignorirati pravila. Po društvenim mrežama širi se status stanovnice mjesta na Šolti (podatci poznati redakciji) kojoj je lovac pucao na fazane niti deset metara od kuće, piše Dalmacija danas.

TEROR LOVACA NA ŠOLTI Dokle će se trpiti da lovci na Šolti love oko kuća. Upravo me zvala kćer koja je sjedila sa svojom petogodišnjom kćeri na terasi ispred kuće ali je morala pobjeći u kuću jer je neki lovac niti 10m od kuće pucao na fazane. Da li će nadležni čekati dok ne upucaju neko dijete ili čovjeka koji bere svoje masline pa da reagiraju. Koliko ja znam oni se ne bi smjeli približavati na 300m od naselja a kamoli pucati. Ima li netko tko može stati na kraj ovom teroru??????????????????

U komentarima su se javili i drugi koji su svjedočili istom, vrlo opasnom ponašanju lovaca. – Ja jutros stavljam sušit robu i čujem di pucaju ispod kuće mi. Znači u selu samom di je kuća do kuće. Pripala se, nisan ni znala da je lov počea i žaj mi samo šta nisan vidila tko je i ovome stvarno triba stat na kraj jer je to svake godine tako, napisala je jedna stanovnica Šolte.

Kako ne bi bilo zabune, članak 64., zakona o lovstvu kaže: Zabranjeno je loviti divljač (2) u pojasu 300 m od ruba naselja i prigorju te 200 m u brdsko-planinskim područjima. Također, članak 96. predviđa novčanu kaznu od 50 000 do 100 000 kuna za kršenje gore navedenog pravila. Kako se u objavi navodi, gore naveden slučaj je prijavljen policiji.

Dalmacija danas