Šibenski liječnik odustao: “Atlantik će pričekati bolja vremena”

Photo: Facebook

Nakon dugih priprema i najava da prejedri Atlantski ocean do Brazila i natrag do rodnog Šibenika, šibenski liječnik dr. Dražen Grgić je već na Otrantu naišao na prve probleme. Šteta koju je jedrima načinilo nevrijeme, privezala ga je na nekoliko dana u luku Tarantskog zaljeva. Krenuo je dalje i uspio prijeći Tirensko more ali i ponovno neplanirano pristati na Sardiniju jer su mu odjednom svi akumulatori izgubili energiju.

“Nakon tri dana ugodnog suhog jedrenja uspio sam prijeći Tirensko more ali i ponovno neplanirano pristati na Sardiniju. O Tirenskom moru ću kasnije, a razlog pristajanja poklapa se s prestankom signala praćenja. Nešto je preko noći popilo sve baterije. Solari su napunili struju, ali moram provjeriti što se moglo dogoditi”, napisao je Dražen grgić 15. listopada na svom Facebook profilu.

Photo: Facebook

Konačna odluka: Nakon prejedrenih 800 Nm, odustaje

“Sveti Mihovil u akciji Čisto more Čisto srce Nastavlja dalje, doduše nakon sastanka svih članova posade s kapetanom odlučena je nova ruta oko Sardinije do Korzike i natrag prema Mesini i Jadranu. Naime puno je vremena otišlo u startu zbog vrlo promjenjivih vremenskih prilika i neplaniranih stajanja zbog više sile, tako da će ocean pričekati bolja vremena. I ovo je puno, skoro 800 Nm solo i još cca 1000Nm natrag, za amaterskog jedriličara samo oni koji su probali znaju što znači. Sigurnost prvo, a ruta kako bude vrijeme. Za Čisto more i Čisto srce nije važna ruta već volja. Potrudite se i Vi da smeće i plastika ne završi u moru”, odlučio je Grgić vratiti se natrag u ipak sigurniju, šibensku luku.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1890976697650961&set=a.556849574397020&type=3&theater

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: 

PRVI PROBLEMI Nevrijeme zaustavilo šibenskog doktora pri jedrenju do Brazila

Krenuo jedrilicom iz Šibenika prema Brazilu: Putovanje će trajati do Božića

Šibenski liječnik u avanturi života: “Jedrim od Kornata do Brazila”

Vaš komentar