Siniša Orlić umjesto Joška Nikolića novi član Upravnoga vijeća Hrvatskog registra brodova

Foto: Pixabay

ZAGREB – Na zatvorenom dijelu 119. sjednice Vlada Republike Hrvatske je razriješila dosadašnjega člana Upravnoga vijeća Hrvatskog registra brodova Joška Nikolića i za novoga člana imenovala Sinišu Orlića, kao predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Photo: Luka Ploče

Pomorski kapetan Joško Nikolić, diplomirani je inženjer nautike, a ministar Oleg Butković ga je 1. lipnja 2018. imenovao kapetanom Lučke kapetanije Ploče, nakon odlaska u mirovinu kapetana Ive Matkovića. Nakon nekoliko godina rada u Lučkoj kapetaniji Ploče, obnašao je dužnost načelnika inspekcijskih poslova za domaće i strane brodove, da bi krajem 2008. godine javnim natječajem izabran za ravnatelja Uprave za sigurnost plovidbe i zaštitu mora u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture. Nakon toga od 2012. godine obnaša dužnost Načelnika Sektora za tehničke standarde i inspekcijske poslove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Kapetan Joško Nikolić, bio je više godina član i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, kao i član i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova.

Photo: Youtube/Screenshot

Pomorski kapetan Siniša Orlić je nakon dužnosti šefa lučke kapetanije Senj 2017. godine imenovan za pomoćnika ministra Olega Butkovića za sektor sigurnosti plovidbe u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

D.G.