Radnici Uljanika opet u štrajku jer nema plaća

Photo: Facebook/Uljanik za "BOLJE SUTRA"

PULA – Radnici Uljanika od jutros su ponovno u štrajku jer im nije isplaćena plaća za rujan i zadnjeg dana postupka mirenja nikakav konkretan odgovor ili prijedlog rješenja za aktualnu situaciju u Uljaniku nije stigao te je Štrajkaški odbor na sastanku u nedjelju predvečer donio odluku da se ide u štrajk, potvrdio je Hini predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Podsjetimo, ako se ne dogodi čudo, Uljanik grupa bi mogla vrlo skoro završiti u stečaju.  Naručitelji otkazuju brodove, računi su već dulje u blokadi, a novca za isplatu plaća, koje su trebale biti isplaćene do 15. listopada, nema. Po svemu sudeći, novac nemaju ni “strateški partneri” koji su trebali ući u tu kompaniju i osigurati nastavak poslovanja.

Rasplet situacije očekuje se idućih dana.

– Dogovoreno je da se u ponedjeljak ujutro u 8,30 sati svi radnici okupe u menzi kako bi s njima dogovorili daljnje štrajkaške aktivnosti. Prva će nam stvar svakako biti doći ispred zgrade direkcije i još jednom iskazati nezadovoljstvo situacijom te tražiti ostavku Uprave za koju smatramo da snosi veliki dio odgovornosti za  stanje u kojem se naše brodogradilište našlo, a samim time i radnici Uljanika –  rekao je Cerovac za Hinu, a prenosi Index.

Više pročitajte OVDJE.

I.B.

Vaš komentar