Završeno snimanje filma “Ribanje i ribarsko prigovaranje”

Photo: Boris Kačan

HVAR – Na otoku Hvaru je, nakon nešto više od mjesec dana, završeno snimanje dugometražnog igranog filma Ribanje i ribarsko prigovaranje redatelja Milana Trenca s Radom Šerbedžijom, Leonom Lučevom, Bojanom Brajčićem i Lorencom Damjanićem u glavnim ulogama. 

Zapažene uloge u ekranizaciji djela Petra Hektorovića imaju i Romina TonkovićGala Nikolić i Filip Mayer. Film je režirao Milan Trenc, koji potpisuje i scenarij, a producirao ga je Boris Veličan. Direktor fotografije je Ivan Zadro, autorica maske Sanja Hrstić Kuterovac, kostimografkinja Emilija Šušković, a scenograf Ivan Ivan, objavio je Hrvatski audiovizualni centar.

Prva klapa filma ‘pala’ je 13. rujna, a snimanje je završeno 16. listopada.

– Snimanje je bilo teško jer se većina djela odvija na moru. Bilo je tu jako puno brodova pa smo morali voditi računa i o njihovom prebacivanju s jedne lokacije na drugu, a vrijeme nam je bilo ključan faktor. Budžet za povijesni film na otoku trebao je biti puno veći, pa smo se snalazili na razne načine. Jako smo zahvalni lokalnim starosjediocima koji su nam izlazili u susret svakom prilikom. Projekt je, na kraju krajeva, završio uspješno –  rekao je povodom završetka snimanja izvršni producent Boris Veličan.

Ribanje i ribarsko prigovaranje…sve same zvijezde u i oko filma….

Objavljuje Boris VeličanNedjelja, 7. listopada 2018.

Ribanje i ribarsko prigovaranje je narativni spjev u tri dijela u kojem Hektorović opisuje svoj trodnevni put od Hvara do Brača i Šolte. Hektorovića je utjelovio Rade Šerbedžija.

– Nije to samo suhoparna priča o jednom vlastodršcu i njegovom životu, nego ima i nekih lijepih i romantičnih elemenata, kao što je to ta njegova zabranjena ljubav iz mladosti s pučankom kad je dobio kćerku, a nikad se nije mogao oženiti zbog klasnih razlika – kazao je glumac početkom listopada za HRT.

Ribanje i ribarsko prigovaranje sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a projekt su potpomogli i gradovi Stari Grad i Hvar, napominju iz HAVC-a.

D.G.

Vaš komentar