Kuščevića će zbog sumnje u krivolov istražiti ribarska inspekcija

Photo: Facebook

Zbog fotografija sumnjivog ribolova ministra uprave Lovre Kuščevića koje je objavio Morski.hr, ribarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede pokreće izvide zbog sumnje da je prekršio propise Zakona o morskom ribarstvu.

Podsjetimo, ministar je pozirao na fotografiji s dva nedorasla igluna, a na drugoj fotografiji s ulovljenim oradama u blizini ribogojilišta. Nedugo nakon javne objave fotografija na svojoj Facebook stranici, iste je uklonio.

Ministar se najprije ispričao ako je koga fotografijama uvrijedio pa je rekao da je iglune kupio od ribara s koće. No istraživanjem među ribarima, Morski.hr donio je niz informacija koje opovrgavaju ministrove tvrdnje  prvenstveno jer koće nisu opremljene za lov na iglune, a i zabranjena im je prodaja ribe, pogotovo nedorasle.

Photo: Čitatelj/Facebook

Kako je i posjedovanje ribe koja je pod strogom zaštitom, kažnjivo, Kuščević danas mijenja ploču i pred novinarima u nekoliko navrata tvrdi da on nije krivolovac niti da je ikad bio u nesportskom ribolovu. Pitanje o razlogu micanja fotografija s njegovog Facebook profila je izbjegao.

– Dugo sam lovac i ribolovac i nikada se u svom životu nisam bavio krivolovom. Dapače, uvijek u skladu sa zakonom. Napominjem da na žalost nikada nisam ulovio i ne mogu se pohvaliti s tako dobrim ulovom – rekao je i dodao da se fotografirao s lavom, nosorogom, čak i sa slonom, ali da ih on nije ustrijelio.

Hoće li se fotografirati i s kaznom, saznat ćemo nakon izvida ribarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede.

PROČITAJTE JOŠ:

Voli li ministar Lovro Kuščević (ne)sportski ribolov?

Ministar se ispričao, a ribari odgovorili: “Igluni ne skaču u mreže i ribari ih ne love koćama”

D.G.