Radnici 3. maja blokirali promet

Photo: Facebook/Uljanik za "BOLJE SUTRA"

PULA/RIJEKA – Radnici Uljanika u štrajku i u utorak ujutro su se okupili pred zgradom Direkcije, gdje im se obratio predsjednik štrajkaškog odbora i predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac rezimirajući jučerašnji dan štrajka, a radnici traže da i kooperanti prestanu raditi.

Cerovac je podsjetio da je Uprava u ponedjeljak izvijestila da će u Nadzorni odbor imenovati Samira Hadžića i Ranka Svečarovskog, koje su sindikati kandidirali na skupštini 16. listopada, piše N1.

Uprava Uljanika jučer je priopćila da je, nakon što Skupština dioničara društva Uljanik d.d. nije izabrala Nadzorni odbor, pozvala prošli tjedan sve ključne dioničare da predlože svog člana radi imenovanja putem odluke Trgovačkog suda te da je stigao jedino prijedlog svih sindikata i Stožera za obranu brodogradnje Uljanik.

Cerovac je rekao jutros okupljenim radnicima da je Štrajkaški odbor zatražio “time out” od pola sata jer radnici zahtijevaju da i kooperanti na polarnom kruzeru prestanu raditi, a zatim će se dogovoriti o aktivnostima sindikata danas.

Photo: Uljanik

Štrajka se i u 3. maju, gdje su radnici najviše zabrinuti zbog blokiranog računa.

Naime, ako se danas ne odblokira, u riječkom brodogradilištu, po sili zakona pokreće se stečaj jer je račun tvrtke blokiran 60 dana, piše HRT.

Radnici 3. maja blokirali su u utorak promet ispred ulaza u tvrtku. Dok neki radnici pozivaju na mir i dostojanstvo, drugi su izgubili živce i psuju.

Polarni kruzer je jedan od dva broda koje Uljanik mora isporučiti do kraja godine.

Radnici su u 9,30 sati još bili u krugu brodogradilišta.

Jučer je oko 1500 radnika Uljanika stupilo u štrajk i nakon okupljanja pred Direkcijom otišlo u prosvjednu šetnju Pulom, a predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac je rekao kako traže da Uprava dođe pred radnike da im objasni zašto nema plaće za rujan te da predsjednik Uprave Gianni Rossanda podnese ostavku.

N1