Uz kadrove Palagruže i Viškog arhipelaga, novi biser klape Šufit

Photo: Youtube/Screenshot

SPLIT – “Biser na dnu mora” nova je pjesma klape Šufit kojom najavljuju album”Oprosti, dušo”, koji je izašao u kolovozu ove godine. O ovome i 11 ostalih bisera s albuma više nam je rekao Zdeslav Mišurac iz klape.

– Pisma je izvedena ovo lito na Šibeniku, ali je album izaša ima oko misec dana. Spot je snimao Matko Petrić, ovo mu je deseti, jubilarni za nas. Interesantno je da smo prvi put koristli snimke koje nam je ustupio Geopark Viški Arhipelag, a te lipe kadrove je snimija g. Jovica Kozlica koji je pilotira dronom.

Zadnji spot prije ovoga je bija za Uzelo te nebo suncu, prije godinu dana. Također za pismu sa Šibenske šansone ( koja je ujedno i pobijedila).
Photo: Youtube/Screenshot

Splitska klapa koja ne može bez otoka i mora, kako govore kadrovi ali i stihovi?

– I ljubavi, sve su nam pisme ljubavne, romantične, a ljubav i more često idu zajedno.
Ovaj video zapravo je najava i za novi album?
– Prije mjesec dana izašao je naš novi album˝Oprosti dušo˝ na kojem su sve pjesme koje smo izveli u protekle 4 godine, u neku ruku i retrospektiva rada u tom razdoblju. Većina tih pjesama je izvedena na festivalima zabavne glazbe, a neke su i pobjeđivale ( ˝Uzelo te nebo suncu˝ Šansona 2017. te ˝Kapi kiše˝ VDP Kaštela 2017.) Neke od njih nismo još izvodili uživo na koncertima, zbog promjene u glazbenoj pratnji klape,tako da u nadolazećem vrem,enu idu i one na koncertni repertora, tako da će to biti u pravom smislu promocija novog albuma.
Photo: Youtube/Screenshot

Šufit se prometnuo u jednu od najboljih hrvatskih klapa. Kad danas gledate svoje velike uspjehe koje ste nanizali u acapella svijetu i stanje klapskog pjevanja danas, možete li povući neke paralele i donijeti kakav zaključak?

– Šta se tiče same a capelle scene danas, moram priznat da je ne pratimo nešto posebno ( previše imamo nastupa i obaveza), ali primjećujemo da se dosta naših ponajboljih klapa orijentira na ovaj dalmatinski pop đir, tako da se otvara put mladim klapama da izbore svoje mjesto na Omiškom festivalu klapa koje je ujedno i hram a capelle.
– Iskreno nam je drago da ima još uvijek entuzijazama kod mladosti da održai tradiciju. Što se pak nas tiče mi smo eto nekako ˝prirodno˝ nakon 4 osvojena Omiša krenuli u taj dalmatinski pop, ali nismo puno odstupili od našeg stila, koji smo njegovali i na Omišu. 90% naših pjesama su ljubavne, romantične, slične tematike kao i kad smo nastupali na Omišu, jer nam to najbolje leži, a i najdraže nam je pjevati o ljubavi.

Od osnutka do danas, kroz klapu je prošlo gotovo 20-ak pjevača a danas klapa ima 9 članova i to: I tenor – Igor Jelaska, II tenori –Jurica NazlićMarko LasićTeo Bikić, baritoni – Ivan Bratinčević Krešimir Grgić, I bas – Bruno Vučica, II basi – Teo TurkZdeslav Mišurac.

Pogledajte i najnoviji video s kadrovima Viškog arhipelaga, Palagruže i Biševa.

J.G.