2 min. čitanja

PLASTIČNI OCEAN Šokantan film o stvarnosti planeta

VODICE – U ovom avanturističkom dokumentarcu, redatelj Craig Leeso udružio je snage s roniteljicom na dah Tanyom Streeter te međunarodnim timom znanstvenika i istraživača. Zajedno sa svima njima upustio se u četverogodišnje putovanje na dvadeset lokacija diljem svijeta, kako bi istražio krhko stanje naših oceana, razotkrio alarmantne istine o zagađenju plastikom i ukazao na radna rješenja koja se mogu odmah inicirati, s trenutnim učinkom.

Film ‘Plastični ocean’ pomogao je i doprinio globalnoj raspravi, utjecao na legislativu, prouzročio industrijske inovacije, natjerao trgovce da ponovno promisle svoje poslovanje, a potrošače da donose inteligentnije odluke prilikom kupnje. Sniman u više od 60 zemalja i na četiri kontinenata, film je ovjenčan s brojnim nagradama na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući Njemačku nagradu za filmove o okolišu, čiji je prethodni dobitnik bio Al Gore.

Craig Lesson nagrađivani je novinar, filmaš, televizijski voditelj i javni govornik. Osnivač je Leeson Media International i Ocean Vista Films, a uz to predsjedava Shot Hong Kong Film Festivalom. Također je i azijski dopisnik za Seven Network te međunarodni dopisnik za globalnu mrežu Al Jazeera English. Svoju je dokumentarističku filmsku karijeru započeo na National Geographic Channel.

Redatelj: Craig Leeson
Scenarist: Craig Leeson, Mindy Elliott
Glazba: Miriam Cutler
Glumci: David Attenborough, Sylvia Earle, Craig Leeson
Zemlja: Ujedinjeno Kraljevstvo, Kina, SAD
Godina: 2016.
Trajanje: 102′

Projekcija u Vodicama kojoj prethodi čišćenje podmorja

Projekcija dokumentarnog filma “Plastični ocean” predviđa se za petak, 26.10.2018. u 18:30 h u Gradskoj knjižnici u Vodicama.

Organizatori projekcije su Ana Elizabeta Robb – predstavnica udruge „La revolution albatros“ (Francuska) i Ronilački centar „Vodice Dive“ vlasnika Stipe Birina.

Moderatorica ovog događanja je dr.sc. Ljiljana Zmijanović, a uvodnu riječ će održati Ana Elizabeta Robb, predstavnica „La revolution albatros“, i Kornelija Benyovsky Šoštarić, autorica popularne tv-emisije „Vrtlarica“.

U tjednu prije prikazivanja filma održava se ronilačko čišćenje podmorja u suradnji s Ronilačkim centrom „Vodice Dive“ vlasnika Stipe Birina, a nastavit će se u tjednu nakon prikazivanja filma (ovisno o vremenskim uvjetima). Ronilačko čišćenje je započelo na lokaciji otoka Tijat u uvali Vlahov (kolokvijalno zvana Vala od smeča), a završetak akcije planira se na otočiću Baljenac (ili Bavljenac) kod otoka Kaprija, sve poznatiji po svojim suhozidima.

Besplatno prikazivanje filma omogućila je Ana Elizabeta Robb (vlasnica važeće licence), a cjelokupan doprinos svih sudionika je ‘pro bono publico’.

Dr.sc.Ljiljana Zmijanović

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.