Foto: Morski.hr / Vlada RH

HVAR – Izvješće o rezultatima turističke godine na 121. sjednici Vlade podnio je ministar turizma Gari Cappelli, čestitavši Hvaru 150. godišnjicu turizma te svim laureatima na osvojenim nagradama.

Istaknuo je da će ovogodišnji prihod od turizma iznositi oko 12 milijardi eura, što je milijardu više nego lani, navevši da su od početka godine registrirana 42 nova hotela, 31 novi kamp i 26 hostela.

Ministar turizma, za kraj je godine, najavio  preciznu turističku satelitsku bilancu, s točnim podacima utjecaja turizma na cjelokupno gospodarstvo. Govoreći o investicijama u turizmu, rekao je kako ulagači prepoznaju ovdašnje potencijale, tako da se ove godine očekuju ili su već ostvarene, investicije u taj sektor od oko milijardu eura. Od toga se 628 milijuna eura odnosi na ulaganje u privatnom sektoru, a 311 milijuna eura u javnom sektoru, što je povećanje od oko 15 posto u odnosu na lanjsku godinu.

Cappelli je naglasio da je u turističkom sektoru u Hrvatskoj zaposleno 150.000 ljudi, od čega 59.000 osoba u hotelijerstvu. “Svaki treći zaposleni ima veze s turizmom”, istaknuo je.

I.B.