Katamaran u Kapriju se nekoliko puta zaredom zabio u rivu?

Photo: Pixabay

ŠIBENIK – Katamaran koji vozi na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje zabio se jutros oko 10 sati više puta u rivu dok je pristajao na otoku Kapriju, potvrdio je za ŠibenikIn predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić koji je prisustvovao cijelom događaju. Sve je, srećom prošlo bez ozlijeđenih, no Jelovčić upozorava da se mogla dogoditi tragedija, a na problem s pristajanjem brodova na Kapriju i Žirju upozoravaju godinama.

– Bio san nazočan. Sve sam gledao s rive. Brod je nekoliko puta udario u mul i nikako nije mogao pristati. Uspaničili su se ljudi u brodu i na rivi, brod se zamalo zapleo o konope sidara, a onda bi tek bilo svašta. Mjesni odbor Kaprije već šest godina upozorava na problem s privatnim koncesionarom. Riječ je o privatnim brodarima koji gledaju samo svoju dobit, ali ne i sigurnost putnika. Naši životi su ugroženi! – upozorava Jelovčić.

Novinari portala ŠibenikIn zatražili su očitovanje o događaju tražili i od tvrtke Catamaran line d.o.o Split u čijem je vlasništvu dotični brod, međutim direktorica tvrtke Inge Šerić kazala nam je da nema nikakvu informaciju o jutrošnjem događaju i kako je najvjerojatnije riječ o dezinformaciji. Ipak, obećala nam je provjeriti o čemu je riječ, ali do trenutka objave ovog teksta nije se javila.

Više pročitajte OVDJE.

I.B.