PRONAĐEN SLOVENSKI SURFER Odnijelo ga more do Trsta!

Foto: Jurica Gašpar

UMAG/TRST – I drugi surfer koji se unatoč opasnim prognozama i upozorenjima, otisnuti s daskom i jedrom na otvoreno more kod svjetionika Savudrija, pronađen je kasnije poslijepodne u tršćanskom akvatoriju, potvrdio je večeras za Morski.hr iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, David Radas.
“Vezano uz potražnu akciju prema nestalom Slovenskom surferu, večeras u 18.20h službenici MRCC Rijeka su od njihovih Talijanskih kolega iz MRCC Roma zaprimili informaciju o pronalasku nestalog surfera, živog i zdravog, koji se trenutno nalazi u jednoj Tršćanskoj bolnici, kamo je zaprimljen radi dodatnih zdravstvenih pretraga.
Nastavak pokrenute opsežne potražne akcije, koji je planiran za sutra, 31.10., rano ujutro, kada bi se i vrijeme (vjetar/more) trebalo smiriti, nakon službene policijske potvrde identiteta pronađenog Slovenca, otkazan je, sve potražne jedinice su opozvane iz daljnjeg angažmana, čime je ova akcija okončana”, priopćio je David Radas iz Ministarstva mora.
Nakon što su ga službe za traganje i spašavanje i lokalni ribari tražili cijeli dan, 47- godišnji slovenski surfer pronađen je poslijepodne nedaleko od Trsta. Slovenac se javio supruzi.
Podsjetimo, prvi od neopreznog dvojca hrvatski državljanin sam je jučer doplivao do obale gdje mu je pružena pomoć. Tijekom noći nije bila moguća potraga, pa se čini kako je Slovenac u moru proveo više od 24 sata od kad je krenuo jedriti .

PROČITAJTE JOŠ: OGLUŠILI SE O UPOZORENJA Jedan surfer nestao, drugi se sam spasio

D.G.

Vaš komentar