Je li Emil Bulić novi čelni čovjek Uljanika?

Photo: Uljanik PR

PULA – Bulić, diplomirani ekonomist, u Uljanik je došao iz tvrtke TDR, s pozicije prvog čovjeka korporativnih financija Adria clustera – British American Tobaccoa. Bulić je bio ključni čovjek za kontroling Tvornice duhana Rovinj. Ostali članovi Uprave su navodno direktor Odjela prodaje Uljanika Bojan Blagonić, te direktor Uljanik Strojogradnje Milko Mihovilović

Uljanik grupa od četvrtka ima novu tročlanu upravu, a njihova imena Nadzorni odbor će, po dogovoru, objaviti tek u petak, potvrdio je privremeni predsjednik Nadzornog odbora Uljanik Samir Hadžić, piše Novi list.

Nadzorni odbor će o promjenama u vodstvu Uljanik grupe te o imenima novih članova Uprave izaći u javnost tek u petak, kako bi se novoizabranim članovima »pružio mir uoči preuzimanja nove dužnosti«, objasnio je Hadžić za Hinu.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o ljudima iz kruga pulskog brodogradilišta, odnosno o Uljanikovim stručnjacima s područja financija koji su do sada bili na čelnim pozicijama Uljanikovih društava.

»Vjerujem da je to drugi korak u procesu ozdravljenja Uljanika. Prvi je učinjen formiranjem novog Nadzornog odbora«, kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

N1 neslužbeno doznaje kako će predsjednik Uprave biti Emil Bulić, dosadašnji direktor financija i računovodstva, koji je ove godine u Uljanik došao iz TDR-a.