Uljanik dobio novu upravu

PULA – Nakon dvodnevnog zasjedanja Nadzorni odbor Uljanika sinoć je izabrao tri nova člana Uprave, nakon što je razgovarao s devet kandidata, Potvrdio je to za N1 sindikalist Boris Cerovac.

‘To su Uljanikovi ljudi’, rekao je ne navodeći imena. Detalji o novoj upravi javnosti će biti objavljene u petak kad se očekuje i da će članovi nove Uprave potpisati ugovore.

– Dva koraka su napravljena, no treba naraviti još puno koraka do ozdravljenja poduzeća. Uzalud sve ovo ako Vlada ne preuzme konce u svoje ruke, da tako kažemo, i ne povuče ključne poteze. Ako Vlada tvrdi da smo privatno poduzeće, onda što nas je dosad spašavala ‘rescue aidom’, govori sindikalist Boris Cerovac.

Podsjeća da su sindikati jasno dali do znanja da, ako do 15. studenog radnici ne dobiju plaće za rujan i listopad, slijedi masovno napuštanje Uljanika.

Račun brodogradilišta, podsjetimo, u blokadi je, a plaća za rujan kasni više od dva tjedna.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak je kazao da će Uprava Uljanika u roku od 10-ak dana dostaviti novi program restrukturiranja, koji neće sadržavati već otkazane brodove, i da će nakon toga za njegovu analizu Ministarstvo trebati tri do četiri dana.

Horvat je novinarima pred Banskim dvorima rekao da je u ponedjeljak dobio pismo od, kako je naveo, stare Uprave Uljanika d.d. . U njemu Uprava sugerira da je bespredmetno analizirati novi program restrukturiranja, koji je dostavila 22. listopada, jer u tom programu nisu “matematičkim izračunom apostrofirani oni navozi, odnosno oni brodovi koji su otkazani i koji se neće raditi”, istaknuo je Horvat.

– Uprava si je uzela terminski plan od 10-ak dana, kada će sjesti sa svojim konzultantima te će na Ministarstvo gospodarstva dostaviti novi model, bez predmetnih otkazanih brodova. Pričekat ćemo tih nekoliko dana, pa nakon toga pristupiti analizi – poručio je Horvat u utorak.

N1