Ograđeno gradilište Pelješkog mosta – Što se događa, nitko ne zna?

Photo: Youtube/Screenshot/Hit/CroDrone

KOMARNA – Gradilište Pelješkog mosta, pod palicom China Road and Bridge Corporation, je pod “strogim ključem” i nemoguće je doći do informacija bilo kakve vrste u što se uvjerila i ekipa HRT-a.

Na prilazu gradilištu rampa i zaštitari. Upozoravaju novinare da se ne smije zadržavati u blizini ograđenog područj, prenosi Dalmacija danas. Danas je bilo nemoguće dobiti bilo kakvu izjavu o gradnji Pelješkoga mosta. Mještani Komarne ili ne žele govoriti ili su s izvođačem potpisali ugovor koji im brani davanje bilo kakvih izjava.

Otkako su prije tri mjeseca preuzeli projektnu dokumentaciju od Hrvatskih cesta, Kinezi pripremaju gradilište. Srušena je dizalica, izgrađena betonara. U tijeku su podvodni istražni radovi.

Što se konkrektno radi, ne može se doznati. Vidljivi radovi trebali bi početi početkom 2019. godine Tada, neslužbeno doznaje HRT, stižu brodovi s opremom, mehanizacijom i pilotima izrađenim u Kini te tristotinjak radnika. Za Hrvatsku ključan infrastrukturni projekt s 85% novca sufinancira Europska unija.

Dalmacija danasHRT