1 min. čitanja

Ivica Kostelić u lovu na Jabuku skije zamijenio jedrima

Ivica Kostelić u lovu na Jabuku skije zamijenio jedrima
Photo: Video/Facebook/Screenshot/ Ivica Kostelić

VODICE/JABUKA – Jedna od najatraktivnijih regata na Jadranu je svakako ona do Jabuke u organizaciji Jedriličarskog kluba Tijat iz Vodica. Regata je duga 110 NM i nije za svakoga, a izazov je prihvatio i proslavljeni skijaš Ivica Kostelić. Skije je zamijenio jedrom i kormilom, a zagristi Jabuku je primarni cilj.

Regata je poznata po svojoj masovnosti, pa je ove godine isplovilo rekordnih 112 jedrilica. Osim ove, zanimljivost je i to što akteri u avanturu startaju noću, što dodatno podgrijava atraktivnost manifestacija koja sve više postaje zabava, a sve manje natjecanje.

Photo: Video/Facebook/Screenshot/ Ivica Kostelić
Photo: Video/Facebook/Screenshot/ Ivica Kostelić

Ivica se na ovu regatu prijavio sa svojom četveročlanom posadom. Proslavljenom olimpijcu u zimskom sportu avanture ne nedostaje, no njemu se posebno svidio ovaj noćni start što je bio dovoljan razlog da se vrati drugu godinu zaredom. Nisu odmogli ni dupini koji su pratili posadu, a Ivica je to sve snimio i u video materijalu.

Slovenska posada jedrilice Clean Sport One je nakon 23 sata jedrenja osvojila je regatu, a zanimljivost ove 16. po sudjelovanje čak 70 posto stranih posada!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.