SAJAM CROFISH – Jedini događaj s tematikom mora u Hrvatskoj

Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR

POREČ – Sajam CROFISH značajna je sajamska manifestacija u Istarskoj županiji, te jedini događaj sa tematikom mora u Republici Hrvatskoj zbog čega je zanimljiva svim gospodarskim subjektima iz djelatnosti ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama, pogotovo Sloveniji i Italiji.

Sajam će se održati od 23. do 25. studenog na površini od 2800m2 unutarnjeg i 1000 m2 vanjskog prostora koji uključuje i područje gradske rive u Poreču.

Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR

Na sajmu će se predstavit izlagači koji svojim asortimanom obuhvaćaju cjelokupni sektor ribarstva, kompletnu opremu za profesionalni i sportski ribolov, ribarska plovila i nautičku opremu. Sukladno praćenju trendova i potrebe tržišta ponuda sajma biti će obogaćena sa programom iz segmenta sportova na vodi.

Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR

Promocija mora osim na štandovima izlagača i dvoranama za popratna događanja svoj bitan dio doživjeti će u gastro zoni gdje će poznati hrvatski kuhari demonstrirati svoje umijeće pripremajući morske specijalitete, te u vanjskoj gastro zoni omogućiti degustaciju tipičnih istarskih ribarskih jela. 

Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR
Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR

Značaju ovog sajma  zasigurno će dodatno doprinijeti stručna popratna događanja poput specijaliziranih predavanja, tribina, okruglih stolova, kao i ostale aktivnosti koje približavaju proizvode ribarstva stanovništvu i turističkom tržištu.

Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR

Cjelokupni ribarski sektor, sve grupacije i njihovi predstavnici, održati će sastanke sa predstavnicima ministarstva poljoprivrede i uprave ribarstva, te će  biti uključeni u stručna događanja kao i u direktnu komunikaciju sa samim izlagačima. Također prisustvovati će i različiti klasteri sektora, ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz RH i susjednih zemalja koji će predstaviti razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Posjet sajmu i ove će godine biti besplatan, a očekuje se 5 000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire.

Photo: Manuel Paljuh / Crofish PR
Sponzorirani članak
Vaš komentar