OKRIVILI DJECU: “Ubijenog iglana u Pučišćima gađali ostima i zatukli kamenjem”

Photo: Čitatelj

PUČIŠĆA – Nakon objave o hajki na iglane u uvali kod mjesta Pučišća na Braču, u redakciju je stiglo nekoliko izjava mještana koji tvrde kako iglana s fotografije nisu ubili odrasli ljudi puškom i ostima, već djeca – kamenjem i ostima. Da stvar bude bizarnija, čini se da su im odrasli – samo malo pripomogli.

A priča svjedoka (podaci poznati redakciji), ide ovako:

– Bila su 3 iglana u uvali. Dica su ih gađali kamenjen i ostima dužine 2 m, onima šta love sipice. To je trajalo pola sata. Dva su otplivala, a jedan je ostao i krvario iz škrga. Nemam pojma od čega, ali nije bio proboden ostima. Osoba koju osobno znam je došla nakon pola sata, možda i više i izvadila ribu koja je bila ošamućena i vidno ozlijeđena. Riba se podijelila i tu završava sva priča – Kaže svjedok koji je uvjeren da nije bilo nikakvog krivolova.

Djeca su, kako tvrdi svjedok, osti uzela sama iz jedne od brodica u lučici, a ostaju neodgovorena pitanja kako ih nije nitko od odraslih nije upozorio?

Drugi svjedok tvrdi da su ga mještani tog dana više puta zvali na mobitel jer u uvali plivaju tri velike ribe, a on je, kako tvrdi, podvodni ribolovac s velikim iskustvom i posjeduje dozvolu.

– Rekli su da je jedna od riba ozlijeđena i da jedva pliva. Onda nakon dobrog pola sata sam iša vidit. I riba je stvarno plivala već nagnuto, krvarila i vrtjela se u krugu i dok sam se presvukao, riba je potonula. Tada sam zaronio za njom na dubinu od 3 metra i ugledao je u konopima od kajića, onda sam prekinuo konop, pa je izvukao i dovukao do kraja. Bilo je to 3-4 metara od kraja. Ona bi uginula sigurno jer je bila ozlijeđena – zaključuje uz isprike za sve što se dogodilo i odgovara kako je među ljudima bilo i onih koji su imali osti u rukama, pa se čini da ipak nisu samo djeca kriva.