Radnici Uljanika u ponedjeljak počinju raditi

Photo: Uljanik/Facebook/SZOB

PULA – Pregovori Vlade i sindikata Uljanika unatoč isplati minimalnih plaća, očito su urodili plodom jer su iz Stožera za obranu te tvrtke u Puli najavili da u ponedjeljak prekidaju štrajk u kojem su neprestano od 22. listopada.

Konačnu potvrdu objavit će u ponedjeljak na skupovima radnika s Upravom. Odluku Štrajkaškog odbora podupiru i u Stožeru za obranu brodogradnje.

– Zasad je isplaćen minimalac, obećeno je da za 10. mjesec ga nećemo čekati toliko dugo. Jednostavno smo se odlučili da je bilo vrijeme prekinuti štrajk jer to od nas očekuju brodovlasnici. Mi ćemo sami sebe ugasiti ako ne nastavimo raditi. Uzet ćemo 15 dana pauze od štrajkaških aktivnosti, ali nećemo raspustiti Štrajkaški odbor – rekao je za N1 Đino Šverko, član Štrajkaškog odbora Uljanika.

Kazao je da u Uljanika nemaju ništa protiv da se oni i 3. maj odvoje.

– Moramo početi misliti na rad. Štrajk traje i traje, ako bude trajao do kraja mjeseca zatvorit ćemo se sami, ne vidimo izlaza. Počinjemo raditi, izvršavati svoje zadaće i onda sve ostaje na Vladi RH – rekao je za N1 Deni Širol iz Stožera za obranu hrvatske brodogradnje.

A Stožer za obranu brodogradnje Uljanik prenio je objavu štrajkaškog odbora o povratku radnika na posao:

“Poštovane radnice-ci,
U ponedjeljak 19.11.2018, u 08.00 sati u Blagovaonici Otok održat će se prvi skup radnika, a drugi u 09.00 sati u Blagovaonici Opremanja. Radnicima će se obratiti nova Uprava Uljanika.
Najavit će se povratak na rad, te stavljanje štrajka u mirovanje. Molim da o navedenom obavijestite kolege.

L.P.
Štrajkački odbor”

D.G.